Pagina's

zondag 19 juni 2016

Thaise Tonijnburgers



Met deze burgers krijg je zelfs de moeilijkste eters overtuigd om tonijn te eten! Lekker met een spiegel-eitje of wat yoghurt-saus. Toch graag wat koolhydraten? Deze burgers lenen zich perfect voor een heerlijke hamburger.






Ingrediënten (6 burgers)

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 lente-uitje
  • 1 pikant pepertje
  • 2 EL oestersaus
  • 1 EL vissaus
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Verse koriander naar smaak
  • Eventueel extra eieren om er spiegel-eitjes bij te eten
  • Een half potje griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • Verse bieslook
  • Peper en zout


Bereidingswijze :
  1. Giet het vocht van de tonijn af en laat de tonijn nog even uitlekken.
  2. Maak ondertussen de yoghurtsaus : pers de look fijn, snij de bieslook klein en meng onder de yoghurt. Kruid stevig af met peper en zout.
  3. Snij het lente-uitje, het pepertje en de koriander fijn.
  4. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  5. Vorm platte burgertjes.
  6. Grill ze zonder vetstof tussen de grill of bak ze met een weinig olijfolie in de pan.

TIPS :

  • Was je handen goed na het snijden van het pepertje, je wilt nu echt niet in je ogen wrijven
  • Als je hier geen brood bij eet is dit een perfect gerecht voor Dukan fase 1. Voeg in fase 2 enkel wat groentjes toe.
  • Toch graag wat koolhydraten op het menu? Leg de burgers tussen een krokant broodje met wat yoghurt-saus, sla en tomaatjes.
  • Paneermeel is volgens Dukan een gedoogd product. gebruik maximum twee gedoogde producten per dag en beperk je hoeveelheid. Wat je ook kan doen is het paneermeel vervangen door haverzemelen ;) 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen