Pagina's

dinsdag 21 juni 2016

Pannenkoekjes met haverzemelen



Lekkere pannenkoekjes, boordevol goede voedingsstoffen dus ideaal voor een gezonde start van de dag. Ik vind het heerlijk om deze als ontbijt te eten, mijn zoete honger is meteen gestild en ik snack niet meer heel de dag naar zoetigheid.






Ingrediënten voor 1 persoon :

  • 1 ei
  • 3 El haverzemelen
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • Kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel
  • 1 kl stevia
  • enkele blaadjes verse munt

Bereidingswijze :
  1. Meng het ei met de haverzemelen en 2 El Griekse yoghurt. Dit is je pannenkoekendeeg.
  2. Kruid het deeg naar wens, bijvoorbeeld met wat kaneel of koek-en speculaaskruiden.
  3. Rasp wat zeste van de sinaasappel en snij de munt fijn. Meng samen met wat stevia onder de rest van de Griekse yoghurt.
  4. Doe een drupje olijfolie in de pan en bak het deeg op en laag vuurtje. Je kan 1 grote pannenkoek maken, maar ik vind het leuker om meerdere kleine pannenkoekjes te maken.
  5. Serveer de pannenkoek met de opgewerkte yoghurt.
Smakelijk !

TIPS :
  • Ik haal de koek- en speculaaskruiden bij de Albert Heijn, deze zijn heerlijk! Vaak kan je dit ook vinden aan het kruidenkraam op de markt.
  • Haverzemelen zijn heel gezond. Ze kosten niet veel en hebben heel wat gezondheidsvoordelen. De hoge hoeveelheid eiwitten en vezels zorgt voor een lang voldaan gevoel, zo eet je de rest van de dag minder calorieën. Wanneer je haverzemelen eet dien je wel voldoende te drinken die dag. Door de vele vezels heb je anders kans op obstipatie. Het combineren van goede vezels en voldoende water heeft zelfs een positieve invloed op je stoelgang.
  • Je kan de pannekoekjes ook op smaak brengen met wat aroma. Denk aan vanille of amandel-aroma. Op deze manier kan je eindeloos variëren ! Ook wat magere cacao-poeder erdoorheen is heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen