Pagina's

zaterdag 9 maart 2013

Tomatensoep uit de microgolfoven


Heerlijk voor het avondmaal, een lekker verwarmend met dit koude weer.

Maar ook perfect voor een klein hongertje, en gemaakt met ingrediënten doe je altijd in huis hebt !



Ingrediënten (2p)

  • 25 gr boter
  • Halve ui
  • 1 teentje look
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blokje kippen- of groentenbouillon
  • 2 dl water
  • 2 EL room
  • 1 blik gepelde tomaten (200gr)
  • Verse bieslook of peterselie
  • 2 afgestreken EL bloem

Bereidingswijze :
  1. Smelt de boter in 30sec op 750 Watt in de microplus schenkkan/pot.
  2. Meng de gesnipperde look en ui eronder en verwarm in 2min op 750 Watt.
  3. Meng de bloem erdoor.
  4. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe.
  5. Verwarm opnieuw, deze keer 6 min op 750 Watt.
  6. Voeg water toe, verwarm 5min op 750 Watt.
  7. Mixen, garneren met bieslook en een scheutje room en klaar !
  8. Smakelijk !

TIPS :
  • Graag wat dikkere soep? Gebruik wat minder water ! Maar dat kan ook omgekeerd, graag wat dunnere soep, wat meer water gebruiken ;)
  • Voeg geen zout meer toe, in bouillon zit al zeer veel zout !
  • Een microgolfoven verwarmd steeds maar tot 4 cm vanaf de rand naar het midden van de pot toe, dus steeds van binnen naar buiten roeren voor een gelijkmatige opwarming !


 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 




2 opmerkingen:

  1. Ons gasten eten graag vogelnestjes in tomatensaus. Bovenstaand recept gebruikt met als aanpassing op het einde 1dl water ipv 2 dl en ook de hoeveelheid bloem verdubbeld. Heerlijke tomatensaus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. SUPERlekker!!! Deed er wel melk in ipv room. Ook lekker! :-) We want more soup!

    BeantwoordenVerwijderen