Pagina's

vrijdag 22 maart 2013

avocadozalf dipsaus



Een klassieker die al enkele jaren meegaat en waar nog steeds naar gevraagd wordt. Zeker eens proberen dus !





Ingrediënten :

  • 1 rijpe avocado
  • 1 sjalotje
  • 2 EL olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1/2e dl witte wijn
  • 4 EL room
  • peper en zout van de molen


Bereidingswijze :
  1. Snipper het sjalotje en de look zeer fijn (in de turbomax)
  2. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en stoof hierin de look en het sjalotje.
  3. Blus af met de wijn en laat het vocht inkoken tot het bijna helemaal verdampt (gereduceerd) is.
  4. Voeg hierbij de room en haal de pan van het vuur.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Lepel de avocado uit en snij het vruchtvlees in stukken.
  7. Voeg het vruchtvlees toe aan de saus en pureer het geheel met een staafmixer of in de Turbomax tot een gladde zalf
  8. Doe de avocadozalf in een schaaltje en serveer met tortilla-chips of kerstomaatjes.
  9. Klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Gebruik een droge wijn
  • Maak dit niet te lang op voorhand, de avocadodip kleurt bruin, net zoals een appel.

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten