Pagina's

woensdag 13 februari 2013

Groentjes met Boursin Cuisine




Eenvoudig en snel klaar, zoals jullie van mij gewoon zijn ;)





Ingrediënten (2p) 

  • 2 grote aardappelen
  • 2 wortelen
  • halve gele paprika
  • scheutje witte wijn
  • 1 grote sjalot
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • een half potje boursin cuisine
    • ik heb deze keer de rode versie gebruikt.

Bereidingswijze :
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Hak de look en sjalot fijn.
  3. Snij alle overige groenten ook in blokjes.
  4. Zet een anti-kleefpan op hoog vuur met een beetje olijfolie.
  5. Voeg de aardappelen (ongekookt) en de wortelen toe.
  6. Laat goed aanstoven en voeg na 5 minuten de overige groenten toe.
  7. Laat verder stoven.
  8. Blus met een scheutje witte wijn en laat nog even verder sudderen tot de meeste wijn is verdampt.
  9. Kruid het geheel goed af met peper en zout.
  10. Voeg de Boursin Cuisine toe en laat nog 3 minuutjes op het vuur staan, roer steeds om.
  11. Klaar !

Smakelijk !


TIPS:
  • Voeg wat spekjes toe als je graag een beetje vlees in het gerecht wil, maar matig dan je zoutgebruik.
  • Probeer eens met andere groentjes (prei, groene paprika, tomaat, courgette,...) of eens een andere versie van de Boursin Cuisine.
  • Kook je voor de kindjes? Laat de wijn dan achterwege, maar blus met een klein beetje water.

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten