Pagina's

zaterdag 8 december 2012

Walnootkoekjes


Zoals jullie wel weten heb ik een hele berg noten gekregen van de schoonpapa. Wel, ik ben dus hard mijn best aan het doen om ze allemaal weg te werken ;) Hiernaast zie je 2 van de 4 potten die ik tot nu toe al gekraakt heb. Daarom bij deze nog een receptje met walnoten dat ik graag met jullie wil delen !



Ingrediënten (voor véél koekjes !)

  • 500 gr zelfrijzende bloem
  • 1 EL kaneelpoeder
  • 450 gr kokosvet of boter
  • 200 gr rietsuiker
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 115 gr gehakte walnoten
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze :
  1. voeg de bloem, de kaneel, de basterdsuiker, en de rietsuiker samen.
  2. Smelt het kokosvet en voeg toe.
  3. Voeg ook de eitjes en de gehakte walnoten toe.
  4. Meng alles zeer goed door elkaar.
  5. Verdeel het deeg in 4 à 5 stukken.
  6. Rol elk stuk deeg op in de vershoudfolie in een lange worst-vorm.
  7. Laat minstens 4u in de koelkast rusten.
  8. Snijd de worst in schijfjes van ca. 1cm dik en leg ze ver genoeg uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ca. 7 à 10 min. De koekjes zijn dan nog een beetje zacht.
  10. Haal de bakplaat uit de oven, laat 10 minuutjes afkoelen en leg daarna de koekjes op een rooster om verder af te koelen. Indien je de koekjes direct van de bakplaat haalt zullen ze allemaal uit elkaar vallen, dus laat ze zeker eerst even op de bakplaat liggen.
  11. Klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Voeg een snuifje zout toe voor een heerlijke toets ! Ik vind dit persoonlijk onmisbaar in bijna elk koekjesdeeg.
  • Leg een aantal van je rollen deeg meteen in de vriezer en bewaar ze voor onverwacht bezoek. Je hoeft de deeg dan niet meer te ontdooien, snij de rol voorzichtig in schijfjes en zet meteen in de oven.
  • Probeer ze zeker met kokosvet te maken, dat is zoveel gezonder, en je proeft amper het verschil ! bijna in elke biowinkel verkrijgbaar.
  • In een luchtdichte (koekjes)doos zijn ze makkelijk een week houdbaar !

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


1 opmerking:

  1. De boter niet teveel laten smelten want dan krijg je een lopende massa. Maar wel gelukt en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen