Pagina's

zaterdag 20 oktober 2012

Customized Pizza


Een heerlijke portie comfortfood, en met een hele hoop extra groentjes is het schuldgevoel meteen kleiner ;) Maar zondigen mag al eens, zeker als het zo lekker is ! Meestal maak ik de deeg zelf, maar omdat we het hebben over comfortfood, besloot ik dat er niet te veel werk bij te pas mocht komen. Benieuwd? Lees snel verder !


Ingrediënten :

  • Een kant en klare pizza, smaak naar keuze.
    • Ik ga vaak voor een iets soberdere pizza, zodat ik er zelf nog alle kanten mee op kan :) Deze keer was het een halve fungi en een halve Margaritta van Dr Oetker (uitwisseling met het liefje)
  • Groentjes naar keuze
  • Een beetje gemalen kaas/ parmezaanse kaas/ Mozarella/ geitenkaas/...
  • Rucola voor de afwerking
  • Eventueel wat extra kruiden, denk dan aan oregano, Italiaanse kruidenmix, Pizza-kruidenmix,...

Bereidingswijze :

  • Pak de pizza uit
  • Beleg hem met  veel groentjes die jij lekker vind, of gewoon toevallig in huis hebt.
  • Een beetje kaas erbij
  • Extra bijkruiden indien gewenst
  • De bak-instructies op de verpakking volgen
  • Beleggen met eventueel wat rucola
  • Klaar !


Mijn versie : Een fungi pizza belegd met heel veel kerstomaatjes, toefjes geitenkaas en raar maar waar, hier en daar een drupje honing ! Heerlijk hoe die karameliseerd in de oven, echt een topper in combinatie met de geitenkaas. Gesnipperde Italiaanse ham, bijkruiden met een pizza-kruidenmix en afbakken maar ! Daarna nog een beetje verse rucola. Heerlijk met de pizza in de zetel met je favoriete film of tv-serie en de avond is al goed ingezet ;)

Smakelijk !


TIPS :

  • Kijk echt gewoon wat er in de koelkast ligt, er moet niet teveel gekocht worden, gebruik die restjes !
  • Opletten met TE veel champignon of tomaat, deze bevatten veel vocht waardoor het moeilijker wordt om de pizzabodem krokant te bakken.
  • Ik bak mijn pizza altijd op een rooster met bakpapier, heb de indruk dat de pizza dan krokanter is.
  • soorten beleg waar je aan kan denken :
    • ananas uit blik
    • een pepertje
    • ansjovisjes
    • een blikje tonijn
    • paprika, tomaat, champignons,...

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten