Pagina's

zaterdag 13 oktober 2012

Cupcakes met hazelnoot en appel




Ooh de geur die zich in je huis verspreid ! Hmmm ! Het beste wat er is op een regenachtige zaterdagnamiddag ! En doordat ik de boter door kokosvet en de suiker door agavesiroop heb vervangen is dit een hele gezonde variant, die geen kwaad kan voor de lijn :) 







Ingrediënten :

  • twee handjes walnoten, gepeld en in grove stukken gehakt.
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden.
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 200 gram kokosvet
  • 200 ml agavesiroop. 
    • Normaal is het 250 ml, maar door de natuurlijke zoete smaak van de appeltjes mag je zelf gerust wat minder bijzoeten.

Bereidingswijze :
  • Meng de eieren met de agavesiroop.
  • Smelt het kokosvet en voeg toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Zeef de bloem en roer mooi om.
  • Voeg de appeltjes en de nootjes toe, meng alles goed om.
  • Je deeg is klaar !
  • Nu kan je ervoor kiezen ze in een grote ingevette en bebloemde vorm te doen, of het deeg te verdelen over kleine cupcake-vormpjes.
    •  Ik zet deze kleine cupcake-vormpjes altijd in mijn cupcake-bakblik, omdat ik er dan zeker van ben dat ze niet uitzakken of omvallen. 
    • Zorg er steeds voor dat je bakblik of cupcake-papiertje maar 2/3e gevuld is, want het deeg rijst nog in de oven !
  • Bak ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Prik er tijdens het bakken af en toe in met een vork, als er niets aan de vork blijft kleven is de cake klaar !


TIPS :
  • Ik doe vaak een snuifje kaneel in de cakedeeg, zelf vind ik dit overheerlijk !
  • Je kan er altijd een zakje vanillesuiker bijdoen voor de smaak, maar dat is niet zo goed voor de lijn natuurlijk.
  • Kokosvet koop je in de biowinkel, het lijkt duur omdat je het in een vrij grote hoeveelheid koopt, maar als je het omrekent naar 250gram ben je evenveel kwijt als voor een pakje boter.
  • Agavesiroop koop je ook bij de biowinkel, al vind je dit product tegenwoordig ook in Delhaize en Carrefour. Dit is wel iets duurder, maar véle gezonder, zowel voor je lichaam als voor je lijn.
  • Bewaar je cupcakes in een luchtdichte doos, dan kunnen ze zeker tot een week bewaard blijven. 
  • Je kan ze ook invriezen in een diepvrieszakje of goed gesloten doos, zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in de verpakking zit. Ikzelf ben hier niet zo'n fan van. Dan bak ik liever een nieuwe lading, zodat het huis weer gevuld wordt met die heerlijke geur.
  • Niets is leuker dan een mooi papiertje uit te zoeken voor je cupcake en alles mooi te presenteren. Dat maakt tea-time zoveel gezelliger ;)

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten