Pagina's

dinsdag 12 juni 2012

Pitta met gehakt


Een variant op de bekende pitta onder het motto : wat je zelf doet doe je beter ! Het is een iets gezondere variant omdat er toch wel minder vettig vlees wordt gebruikt en grof brood in plaats van wit. Alle excuses om er zo eentje van te verorberen tellen hé ;)






Ingrediënten (2p)
  • 200gr magere filet pur
  • Sla
  • Kerstomaatjes
  • Mayonaise
  • Room
  • 1 grote teen look
  • Peper en zout
  • Pilli pilli
  • Komijnzaadjes
  • Turks plat pannebrood

Materiaal :
  • Gril (indien geen grill eventueel de ovengrill of een toaster gebruiken)
  • Antikleefpan
  • Houten lepel
  • Eventueel een vijzel
  • Kommetje voor saus
  • Eetlepel
  • Knoflookpers
  • Klopper of vork

Bereidingswijze looksaus :

  1. 5 eetlepels room een beetje opkloppen tot deze luchtiger is.
  2. Hier 5 eetlepels mayonaise ondermengen.
  3. Het teentje look pellen en pletten met de knoflookpers of zeer fijn snijden.
  4. Look toevoegen aan de saus.
  5. Verder op smaak brengen met peper en zout.

Bereidingswijze pitta :

  1. Sla kuisen en in kleinere stukken scheuren.
  2. Kerstomaatjes spoelen en in kwartjes snijden.
  3. Komijnzaadjes pletten samen met pilli pilli, peper en zout en dit onder het gehakt mengen
  4. Gehakt rul bakken en broodjes tussen de grill of in de toaster steken.
  5. Broodjes beleggen met gehakt, sla, tomaatjes en saus.


Smakelijk !


TIPS :
  • Je kan ook kip gebruiken ipv gehakt
  • Gewoon pittabrood is ook zeker geschikt
  • Geen fan van looksaus? Probeer eens een ander sausje ;)
  • Zet gerust alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen broodje beleggen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten