Pagina's

donderdag 24 mei 2012

kip in kokosmelk




Een exotisch en zeer gezond (lactosevrij) recept !
Alle ingrediënten zijn in de gewone supermarkt te verkrijgen, dus het is niet nodig om naar onbekende winkels te gaan. Het is verfrissend en eens iets helemaal anders dan anders !


Ingrediënten (4p) 
  • 4 kippefilets
  • 1 sjalotje
  • 1 chillipepertje (ik verkies rood of geel)
  • 1 gele of rode paprika
  • enkele takjes verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • vetstof
  • peper en zout
Bereidingswijze :
  1. Snipper de chillipeper en het sjalotje zeer fijn
  2. Snijd de paprika en de kipfilet in reepjes
  3. Fruit het sjalotje in een steelpannetje
  4. Voeg de kip toe en bak hem gaar
  5. Kruid goed af met peper en zout.
  6. voeg hierbij de paprika maar stoof het niet te lang, de paprika mag gerust nog wat knapperig zijn. 
  7. Blus met het limoensap en de kokosmelk
  8. Voeg het chillipeperte toe en laat alles 20 min garen
  9. Verdeel alles over diepe borden of kommetjes en garneer met wat verse koriander.
Smakelijk !


TIPS :
  • Ik gebruik als vetstof kokosvet omdat dit het gezondste vet is om mee te koken.
  • als ik een geel pepertje neem gebruik ik een rode paprika et vice versa, dit omwille van de presentatie
  • Rol de limoen eens goed over je werkblad door middel van je handpalm en gebruik hierbij gerust wat kracht, dan krijg je er meer sap uit !
  • Lekker met brood, wilde rijst of een fris slaatje

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. 

1 opmerking: